Dalmata kölykök + Élő Internetes kamera = Milliós weboldal látogatás + megsokszorozott népszerűség + külföldi kölyök gazdák

 

A DogCam – Kutyakölykök élő adásban weboldalunkat a Dalmata kameránk sikerére és a megszerzett tapasztalatokra alapozva indítottuk el. A Dalmata kameránk sikertörténetét röviden az alábbiakban ismerhetik meg:

2008-ban egy webkamerát szereltünk a Dalmata kiskutyáink almához, hogy akkor is felügyelhessük őket amikor nem vagyunk a kennelükben.  Hogy megosszuk a kutyák születésének és növekedésének élményét ismerőseinkkel, a webkamera képét az Interneten feltettük cégünk weboldalára.

A webkamera váratlanul nagy sikert hozott. Az ismerőseink elkezdtek szólni az ismerőseiknek, azok, pedig, az ő ismerőseiknek, és így rövid időn belül jelentős internetes közösség szerveződött a webkameránk köré,  akik 3 hónapon keresztül nap mint nap követték kutyáink fejlődését

A sikeren felbuzdulva kameránkat regisztráltuk az EartCam.com weboldalon, ahol 2008 július hónapban 2 helyen bekerültünk a világ TOP10 legnépszerűbb kamerája közé.  Ez tovább növelte a nézettségünket, és ennek következtében a világ 79 országából nézték webkameránkat. Ezek közt volt egész Európa (Németország, Ausztria, Olaszország stb..) és az USA, ahol egész rajongói közösség, és fórum alakult, a kutyáink mindennapjainak nyomon követésére.

 A webkamerás megoldás nem volt túl megbízható, mivel a szoftver leállt a PC lefagyott és persze világítás nélkül használhatatlan volt. Így a közvetítés akadozott, sokat kellett a gép előtt ülnöm, és a tengerentúli nézők is reklamáltak, hogy amikor ők néznék (éjszaka) csak egy fekete képet látnak.

Megelégelve a sok vesződséget egy partner cégnek köszönhetően a webkameránkat lecseréltük egy éjjel is „látó” profi MOBOTIX megfigyelő kamerára amely nagyban megnövelte az élő közvetítés minőségét, és soha többet nem kellett a PC-vel vagy operációs rendszer fagyásokkal foglalkoznunk. Mivel a kamera kültéri kivitelű, így amikor a kölykök az udvara kerültek, akkor is folytatódhatott a közvetítés.  

Kameránkra a média is felfigyelt így kennelünk többek közt BORS újságba,  a TV2 Aktív, MOKKA, és a Pécs TV műsorába is bekerült.

A kameránk miatt nagyban megnőtt a kutya kölykeink iránt érdeklődők száma nemzetközi viszonylatban is. Ennek köszönhetően az egyik kutya kölykünk egészen az USA Ohio államáig utazott, és talált szerető gazdára. A kameránk nagyban hozzásegített minket, ahhoz, hogy ma már Európa több országban van Dalmata kölykünk.

 2010-ben a kameránk ismét sikert aratott. Élő profi internetes kameránkat ismét rengetegen keresték fel és több országos médiába mint a TV2 AktívRTL Reggeli is megjelentünk. A gyönyörű kölykeink egy profi fotóstúdióba is meghívást kaptak, így egy komplett fényképes portfólióval is rendelkezünk róluk.

 2011-ben kameránk élő közvetítését az Origo média – Life.hu weboldala is átvette. Az érdeklődésre jellemző, hogy a kölykök születésének hétvégéjén, illetve a megszületés utáni első napokban több mint 40.000 egyedi látogató nézte meg a kameráinkat.

 A Dalmata kameránk sikerére több tenyésztő is felfigyelt, és sokan érdeklődtek, hogy nekik hogy lehetne ilyen kamerájuk és élő internetes közvetítésük.

 Hogy más tenyésztők számára is elérhetővé egy élő kamerás közvetítés lehetőségét, és előnyeit 2011 őszén elindítottuk a DogCam – Kutyakölykök élő adásban weboldalunkat és élő kamera szolgáltatásunkat.

 A Megcsek Valley FOXTERRIER kennel volt az első aki kipróbálhatta az egyik kameránkat. A tapasztalatai a  miénkhez hasonlóan nagyon pozitívak voltak. Erről egy rövid referencia levelet is írt nekünk Sebők Attila a kennel tulajdonosa amit itt olvashat el:

 DogCam – a Mecsek Valley FOXTERRIER kennelnél

 

Ha Ön is szeretné élvezni a DogCam kamerái által nyújtott lehetőségeket, és internetes élő közvetítésben mutatná be kutya kölykeit a nagyvilágnak regisztrálja kennelét nálunk!